Bli en spillutvikler

Mange unge mennesker har drømt tanken – tenk å utvikle et helt eget spill, skape en egen verden man deretter kan kose seg i? For mange har denne drømmen blitt til virkelighet, spesielt i kjølvannet av den teknologiske revolusjonen. Spillutviklere er nemlig utrolig ettertraktet disse dager, og alle som har interesse for grafisk design og kreativitet generelt bør holde spillverdenen i tankene når de velger sin karriere.

2756619-source-code

Drøm så stort du bare kan

Kreativitet er nummer én når det kommer til spillutvikling, ellers vil ingen legge merke til kreasjonen. Tør du å drømme stort, kan du kanskje komme til å overgå andre spill med dine ideer! Drømmefall for eksempel er et norskutviklet spill i eventyrsjangeren, og er blant de vakreste spillene på markedet. Så har man Go Bananas, en morsom, actionfylt spilleautomat med kule animasjoner og 3D-grafikk. Blant andre fantastiske spill som nødigst vil bli forbigått med det samme finner man GTA, en spillserie som alltid går rett til salgstoppen når en ny del kommer ut. Både Funcom, Electronic Arts og ikke minst spillutvikleren Net Ent, leter stadig etter nye talenter med store ideer. Det er Net Ent som står bak det godt kjente spillet Go Bananas, et spill du finner mer informasjon om på Norgeskasino. Er du kreativ, glad i tenke nytt og samtidig arbeidsom, vil du meget sikkert finne jobb som spillutvikler sprsmlet er kun hvor mye tid og krefter du vil legge i din egen utvikling.

Bli en del av den visuelle fremtiden

Spillutviklere er en viktig del av spillfremtiden, og jobbmuligheter finnes det allerede nok av verden rundt, inkludert her hjemme i Norge. Utdannelse er ikke like viktig som erfaring og kunnskap, selv om et diplom fra en høyskole merket «design» alltid er foretrukket. Er du flink med diverse Adobe-programmer, videoredigering, forskjellige scriptprogram og aller helst programutvikling, er du en ettertraktet arbeidssøker. Husk også at spillutviklere ofte må forholde seg til deadlines, altså bør du være beredt på å jobbe lange arbeidsdager når det trengs.