Den beste spillmusikken

Musikken i et spill er svært viktig for helhetsopplevelsen av spillingen. Det kan til og med være avgjørende for stemningen når man spiller. Ulike typer spill har vanligvis en bestemt type musikk som leder handlingen og som gjør spilleren dypere engasjert i spillet.

Et eksempel på en spilltype hvor musikken er avgjørende, er skrekkspill. Det er nervepirrende spill hvor uventede ting skjer og stemningen gjerne er mørk og dyster. Da gjøres spillet enda skumlere med skremmende musikk. I et spill som Dead Space bruker man symfoniorkester til å lage bakgrunnsmusikken, og spillet ble hyllet for sin eksepsjonelt gode musikkbruk. Slik klassisk musikk gjør det dystert og ekstra skremmende.

Når det gjelder actionspill hører man ofte dramatisk musikk når man blir omringet av fiender eller er midt i en hard kamp. Historiedrevne spill har vanligvis musikk som driver frem handlingen, og puslespill som baseres på logikk har gjerne rolig, underliggende musikk som ikke distraherer.

Mange spill har et eget tema som blir kjennetegnet på spillet. De aller fleste kan tenke på Super Mario Brothers-musikken og få lyst til å spille det klassiske spillet fra 1990-tallet. Det samme gjelder for eksempel for Legenden om Zelda og Final Fantasy.