Final Fantasy-musikken

Der enkelte andre spill som GTA og FIFA-serien konsentrerer seg rundt populær musikk, har andre spill heller valgt å skape vanvittig fine klassiske låter som er med på å forme humøret i spillet. Final Fantasy er spesielt verdt å merke seg. Helt siden det første Final Fantasy-spillet kom på slutten av 80-tallet, nærmere sagt i 1987, har musikken fått mye god kritikk fra alle mulige hold.

Egenkomponert klassisk musikk fra kjente komponister

Spillutvikleren Square Enix, en av de største i Japan, har valgt å holde et stødig fokus på nydelig musikk, spesielt skapt for Final Fantasy-spillene av kjente japanske komponister. Musikken er utrolig vakker, med fine toner og en klassisk følelse som best kan sammenlignes med klassisk musikk fra gamle dager. De mest kjente komponistene bak musikken i Final Fantasy er Hitoshi Sakimoto, Masashi Hamauzu og Kumi Tanioka, mens det seneste spillet i rekken, Final Fantasy XIV, fikk musikk fra Nobuo Uematsu.

Ikke mainstream musikk, men verdt å lytte på

Mange av låtene er veldig lange, akkurat som klassiske verk fra Beethoven og Mozart, og du vil neppe finne noen av dem i europeiske hitlister. Derimot er de nydelige å høre på, og de hjelper med å sette atmosfæren underveis i spillet. Musikken er følelsesladd og spennende, ofte kan man glemme seg litt bort om man hører for grundig på bakgrunnsmusikken. Her får man høre piano, vokaler og hele orkestre gjøre sitt aller beste for at spillopplevelsen skal være så komplett som overhodet mulig. Enkelte av singlene fra de ulike Final Fantasy-spillene har solgt vel over hundre tusen skiver, for det meste i Japan.