Musikk i dataspill

Dessverre blir ikke musikken I dataspill tatt like seriøst som i film, men det er det kanskje på tide å gjøre noe med? Musikken i spillene setter stemningen, men er også med på å skape en unik atmosfære, som man kun får ved å spille akkurat det spillet. Kanskje har du også spilt et spill fordi du har likt musikken?

computer_263841986

Spill med prisbelønt musikk

Spillbransjen vet å bruke musikk riktig, og etter hvert har vi fått flere legendariske spill med utrolig god musikk som passer perfekt. Et av disse er uten tvil Legend of Zelda, som ble skapt av Nintendo i sin tid. Musikken er symfonisk, men den setter stemningen allerede i menyen. Et annet godt eksempel på bruk av musikk som et sterkt virkemiddel på stemning er i spillet Killzone 2, av Joris de Man. Musikken her vil få hvem som helst til å føle seg spesiell. Og så har du selvfølgelig spill som går ut fra filmer som allerede har prisbelønt musikk, som spilleautomatversjonen av Jurassic Park, som du finner hos Videoslots.

Ble legendariske på grunn av spillmusikk

Hvis noen trengte bevis for at dataspill har samme stilling og posisjon blant publikum som filmer, var det spillet Enslaved som beviste det. Historien er skrevet av samme manusforfatteren bak The Beach, Alex Garland, og i hovedrollene finner vi blant annet Lord Of The Rings skuespiller Andy Serkis. Filmmusikken er skrevet av Nitin Sawhney, som gjorde dette episke eventyret til en blockbuster i 2010. Musikken går også igjen i spillet, som ble en større hit enn filmen.

De mest kjente komponistene

De komponistene med størst suksess i å lage musikk til dataspill de siste årene er blant annet Christopher Tin og Michael Giacchino. Tin lagde står bak musikken til blant annet Civilisation IV, mens Giacchino lagde musikken til Medal of Honor.