Musikk som avkobling

En av de beste måtene å koble helt av på er å lytte til musikk. Det er helt individuelt hvilken type musikk som gjør en avslappet – for noen er det klassiske toner og for andre er det hard metall. Man får muligheten til å fokusere kun på seg selv og sine egne følelser og reaksjoner til musikken, og alt annet slipper taket.

Mange foretrekker å jobbe med musikk på ørene. Uansett om man leser, skriver, regner eller bygger kan musikk bidra til økt konsentrasjon. De fleste distraheres lett av omgivelsene, men med musikk på ørene hører man bare en kontinuerlig strøm av forhåndsbestemt musikk. Det gjør at man helt og holdent kan konsentrere seg om det man holder på med.

De fleste hører på musikk når de trener eller er i fysisk aktivitet. Det er en måte å få økt energinivået på og en måte å kombinere en aktivitet som er avkoblende, nemlig å lytte til musikk, med en aktivitet som er fysisk krevende. Det kan føre til at det som er krevende blir enklere å gjennomføre og man får en avslappende effekt av fysisk aktivitet.

Andre foretrekker å høre på musikk når de skal sove. Noen får ikke sove uten beroligende toner på ørene og synes det blir for stille uten at det er musikk på. Man hører alle lyder ekstra godt om kvelden, og når man legger seg er målet å bli så avslappet som mulig. Da kan rolige musikalske toner være akkurat det man trenger for å få best mulig søvn.