Musikkåret 2015

Det er mye vi vil huske fra musikkåret 2015. Det har vært et år med intriger og hendelser som har vært svært mye omtalt i media. Det har vært stor spredning i sjangre ved sangene som har vært mest populære, alt fra funk, garagerock, psykedelisk pop, hiphop og klassisk rock har preget hitlistene. Her følger høydepunktene fra musikkåret 2015.

Jay-Z kjøpte den norske strømmetjenesten Wimp og lanserte Tidal. Dette fikk ekstreme mengder oppmerksomhet i media fordi tjenesten skulle ta opp kampen mot Spotify, og Jay-Z hadde fått med seg en rekke store kjendiser på laget. Likevel har ikke Tidal gjort det særlig bra, og har ikke klart å bli en virkelig utfordrer til Spotify.

Rihannas samarbeid med Paul McCartney skapte overskrifter – særlig fordi de unge som hører på Rihanna ikke visste hvem McCartney var. Den store Beatles-legenden hadde ingenting å gjøre i sangen, mente den yngre generasjonen.

Gutta i Karpe Diem gjorde et svært omtalt comeback. De slapp tre singler med videoer i høsten 2015, og alle hadde politiske tema. De skapte debatt ved å kritisere politiske profiler og de ble rost opp i skyene fordi de tok opp svært viktige politiske emner.

Til slutt er det verdt å nevne at Adele sitt nye album «25» slo absolutt alle rekorder, både i Storbritannia og USA, og at Justin Biebers besøk i Norge fikk en brå slutt da noen sølte vann på scenekanten og han fikk det for seg å storme fra scenen – til alle ungjentenes store fortvilelse.