Musikkens sentrale rolle i TV- og dataspill

Helt siden dataspill og TV-spill begynte å bli virkelig populære for noen tiår tilbake, har musikken i spillet blitt en viktigere og viktigere del av selve spillopplevelsen. Lydsporet er nemlig svært viktig for å sette en passende stemning i spillet, akkurat som man er avhengig av riktig musikk i en film for å skape ønsket stemning der.

For store spill-entusiaster er derfor musikken nesten like viktig som selve programmeringen og utførelsen av selve spillet, og det finnes utallige eksempler på artister og grupper som har blitt store etter å ha fått en sang eller et soundtrack med i et populært spill. I tillegg finnes det mange utrolige dyktige spillmusikk-komponister som er eksperter på å sette den riktige stemningen, Hanz Zimmer er kanskje det beste eksempelet her. På grunn av det faktum at spill og musikk sees på noe som henger sammen, er det heller kanskje ikke så rart at spill som omhandler musikk har blitt mer og mer populære med årene.

Test ut et av de utallige musikkspillene som finnes på markedet i dag

Noen eksempler på spill som omhandler musikk er kanskje først og fremst ”Jazz of New Orleans”. Dette spillet tar deg med til jazzens fødested, den legendariske byen New Orleans. Dette er en spilleautomat som gir deg sjansen til å få ekstra gode penger for en aften i en av byens lokale jazzklubber. Et annet eksempel er Elvis-spilleautomatene. Sammenhengen mellom Elvis og spilleautomater er ganske klar, ettersom Elvis hadde et spesielt forhold til Las Vegas, casinoenes absolutte hovedstad. I disse spillene finner du en kombinasjon av Elvis-materiale og god gammeldags slot-spilling.