Utfordre sansene

For mange er det enkelt å bli stående fast i ett spor når det kommer til musikk. Vi finner en stil eller en rekke musikere vi liker og holder fast på disse, uten å føle noen stor trang til å teste grensene. Det vi må huske på er at det finnes helt utenkelig mye forskjellig musikk der ute, og det er nærmest utenkelig at det ikke er mulig å finne noe mer vi liker.

musik header

Det første man kan gjøre er å klikke seg gjennom ulike låter på for eksempel YouTube eller Spotify. Her har man muligheten til å høre mye nytt og forskjellig på kort tid, og uten å måtte betale mer for musikken enn det man allerede betaler for strømmetjenesten. I tillegg får man også forslag til lignende musikk som gjør det mulig å finne enda mer musikk som treffer akkurat riktig.

Akkurat hvor man bør begynne er avhengig av hva man liker fra tidligere. Hører man mye på klassisk rock kan man kanskje begi seg ut på en reise i blues eller jazz, mens om man er popfan kan man se om ikke man kan finne noe mer klassisk eller kanskje en 50-talls doo wop-stil. Her er det bare å begynne, det finnes utrolig mye å velge mellom.